mandag, maj 9

Hjemmelavet is til sommertiden




 En lækker hindbær is. Har lavet den mange gange - men den her gang blev den ikke så god.

Ingredienser:
   Bund:
175 g  hasselnøder
  50 g  smør
  50 g  flormelis

   Is:
    2      æggeblommer
  75 g   flormelis
250 g   hindbær (frosne eller friske)
   4 dl   piskefløde

Bund:
Start med at hakke nødderne i en foodprocessor, eller blend dem. Smelt smøret og bland det med nødderne og flormelis. Kom blandingen i bunden af en springform og læg den i fryseren. (lad det gerne stå en mindst en halv time)

Is:
Pisk æggeblommer og flormelis op. Mos bærene forsigtigt og pisk fløden til skum. Vend forsigtigt fløden, bærene og æggeblommerne sammen. Fordel cremen over nøddebunden og frys det den i mindst 4-5 timer. Pynt evt. med bær eller hakkede nødder.
Bon appétit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar